Dubac2 komt van koude kermis thuis tegen ’t Vrijthof

Al ver voor het Vrijthof werd het duidelijk; dit wordt een eind lopen. Oirschot kermis. Er was hard gewerkt om het Vrijthof kermisklaar te krijgen, en toch nog een paar potjes biljart te kunnen spelen. Vroeg op de avond dus de drukte en de decibels vielen nog mee.

Jo (100)ging de muziek vooruit tegen Bert Verhagen (80) en ging voortvarend van start met 3 en 24. Bert was niet onder de indruk en antwoordde met 12, 16 , 9 en 8 wat na 7 beurten leidde tot een stand van 48 tegen 42. Een ongelukkige misser van Bert bracht Jo in een mooie positie, met een serie van 46 als resultaat. Een onnodige misser en vervolgens een degelijke 12 bracht Jo de winst. Bert 55. Jo 100. Een gemiddelde van 10.0 Goed voor 11 punten.

Paul ging strijd aan met Jan van den Biggelaar, die verder ging, daar waar Jo was gebleven, 50 caramboles in 5 beurten waar Paul er slechts 6 tegenover kon stellen. Het zou niet de dag van Paul worden. Waar Jan steeds verder wegliep met o.a. 16 en 11, kon Paul daar slechts een hoogste van 9 laten noteren. Een mooie overwinning van Jan. Laten we het maar houden op een jet-lag van Paul, die de Schlagermuziek als feest in de oren moet hebben geklonken.  Jan 120. Paul 56. Goed voor 5 punten.

Voor de voor Jos ingevlogen Bas, die met enige supporters de Oirschotse festiviteiten en tevens het biljarten kwamen bezoeken, werd de geluidknop een tandje bijgedraaid, en het geluid van de nabij gelegen pooltafel gaf hem het echte ‘gevoel’ . Met na 5 beurten 10 punten op de teller tegen Henk 54 was dat toch een ander gevoel dan wat hij zich hierbij had voorgesteld. De partij tegen Henk van der Leeden bleef virtueel gelijk opgaan, maar de opgave van 40 extra punten bleek te groot. Een verdiende winst voor Henk. Bas 135. punten, een gemiddelde van 5,86 . Goed voor 6 punten.

Einduitslag

’t Vrijthof  29   –   Dubac2   22