Mooie overwinning van Ut Twidde op d’n Babbel 3

Na het nuttigen van de nodige bakken koffie met de heerlijke Cote d’Or chocolaatjes ging de wedstrijd van start tussen Ad Rommers (80) en onze Jo (100). Het was een wedstrijd tussen 2 diesels, die maar traag op gang kwamen.

Na 5 beurten was de stand 7 – 9 en na 10 beurten 19 -31. Het talrijke opgekomen publiek begon zich te roeren, en wilde hun entreegeld terug. Hein hield de moed erin door stevige potten bier te gaan tappen. Een schaal snacks en shotjes deden de rest. Voor Jo het sein om het gaspedaal wat verder in te trappen. Met series van 14, 10 en 32 nam hij een fikse voorsprong op Ad, die op zijn beurt antwoordde met series van 8, 10 en 12. Met 17 caramboles in  beurt 19 en 20 maakte Jo zijn partij uit. Precies 5 gemiddeld voor onze man in vorm. Ad viel wat tegen ondanks toch wel mooie series en bleef achter op 56 caramboles.

Kees Wijnen mocht het vervolgens proberen tegen Paul. Had enige trainingen afgewerkt bij Harrie vd Ven en had er zin in. Echter hij kwam niet echt los, miste ballen op een haar en liet daarmee best wel goede aanvangsstoten liggen voor zijn tegenstander, die daar gretig gebruik van maakte. Na 10 beurten stond het 10 – 53 voor Paul. Kees kwam toen wat terug in de 10e en 11e beurt met 21 punten. Maar kon dit niet verder doorzetten. Paul maakte ook geen grote series, maar bleef wel regelmatig scoren. In 23 beurten maakte hij zijn 100 caramboles vol, waar Kees op 49 punten uitkwam. Paul kon wel tevreden zijn. Miste op een haar zijn bonuspunt.

De laatste partij was een spannende pot tussen Ad v Mol en Jos. 180 libre tegen 170 kader. Ad begon geweldig aan zijn partij. Had meteen na opstoot de ballen aan de band liggen en werkte keurig de hoek door.  Mooie serie langs de lijn van 83. Jos moest dus direct in de achtervolging. Wat ‘m goed afging. 11, 21, 35 en 25 hoppa en in 4 beurten was de schade hersteld. 88 – 92 voor Jos. Met kleine series kabbelde de wedstrijd voort, het nivo van het begin van de partij werd helaas niet meer gehaald. In 18 beurten kwam Ad net wat eerder over de finish dan Jos, die uiteindelijk 4 caramboles te kort kwam. Voor beide heren toch een goed gemiddelde dankzij de geweldige start.

Einduitslag 23 – 33 waarmee Ut Twidde zich voor even weer aan de kop kwam in de competitie, echter alle andere teams moeten nog….